Julian Marks
Hoofd Camera, afdeling meercamera United
2020 - week 11

De loyaliteit van De Leeuw

Op Goed Geluk: een bestaand format in een nieuw jasje. De werkwijze op een dag als deze is niet te vergelijken met andere programma’s. Korte repetities, veel onderlinge bondjes/afspraken tussen regie, redactie, productie en de verschillende vakgroepen.

Geen zichtbare hiërarchie, wel een geoliede machine waar iedereen zijn rol en taak kent. De basis is dat we elkaar goed kennen, onderling helpen en weten wat we kunnen, zonder overmoedig te zijn.
Paul de Leeuw is ook binnen de audiovisuele branche een grote naam. Iedereen is gek op rare verhalen en zo heeft Paul ook een reputatie van veeleisend kunnen zijn met bijbehorend temperament.
Voor de ploeg is het een uitdaging om alle zaken voor elkaar te hebben. Paul heeft er neus voor als iets niet werkt, niet kan, ontbreekt, verkeerd staat, maakt niet uit wat, hij ziet het. Soms is dat irritant, zijn snelheid en gecombineerd met ongeduld, maar zelden heeft hij ongelijk.
Wat onderbelicht is in de verhalen, is Pauls loyaliteit. Trouw aan de mensen met wie hij werkt en die hij verbindt. Hij schuwt geen emotie en zegt wat gezegd moet worden. Bij Paul is geen dag hetzelfde. Dank voor de afgelopen 25 jaar.

Julian Marks
Hoofd Camera, afdeling meercamera United

De week van Julian Marks

Hoofd Camera, afdeling meercamera United
2020 - week 11