Julian Marks
Hoofd Camera, afdeling meercamera United
2020 - week 11

Boulevard & Jinek

Een tijdje geleden was het sentiment in de broadcastindustrie dat binnen een paar jaar flink minder televisie gemaakt zou gaan worden. In tegenstelling tot die verwachting wordt er sindsdien meer televisie gemaakt dan ooit tevoren.

De ‘daily’s’ hebben daar een groot aandeel in. Voor facilitaire bedrijven is het een uitdaging met voor- en nadelen. Bedrijfsmatig is het de kunst om medewerkers aan hun uren te kunnen laten komen met relatief korte programma’s. Zodoende is het noodzakelijk meerdere programma’s op een dag te combineren.

Vandaag dus RTL Boulevard op het Leidseplein en daarna door naar Artis voor Jinek. Boulevard is een programma zonder publiek (soms ook fijn). Achter de schermen heerst er een huiskamerachtige sfeer, die je terugziet op beeld.

Het programma is enerzijds strak gescript met bumpers, touches, foto’s en instarts, anderzijds is er ruimte voor chitchat. Voor de ploeg een uitdaging om alles aan elkaar te rijgen en mede daarom is Boulevard een fijn programma om aan mee te werken.

Een groot deel van de ploeg gaat na Boulevard door naar Eva Jinek in Studio Artis. Bij Jinek zit een nieuw regieteam klaar en zij rekenen op een frisse ploeg. Televisie maken is goed opletten, dat geldt natuurlijk ook bij Eva.

De inhoudelijke doorloop wordt gebruikt om shots te verdelen en de basisafspraken nog een keer door te nemen. Tegen de tijd dat we live gaan, is het vooral een kwestie van alert blijven. Uiteraard kost dit geen moeite, aangezien de inhoud ertoe doet.

Julian Marks
Hoofd Camera, afdeling meercamera United

De week van Julian Marks

Hoofd Camera, afdeling meercamera United
2020 - week 11