Paul van der Lugt
Schrijver
2022 - week 17

Eerbetoon

De bloemenzee. Nadat het nieuws over de moord bekend werd, legden mensen duizenden bloemen voor de ingang van het Media Park. Niet alleen bloemen, maar ook kaarsen, kaartjes, complete brieven. 

Datzelfde gebeurde in Rotterdam, voor het Palazzo di Pietro, het huis van Fortuyn. Wij waren allemaal enorm onder de indruk van die blijken van medeleven, rouw en verdriet om Pim. Op een gegeven moment vertelde iemand van de beveiliging van het Media Park dat de bloemen daar toch echt weg moesten, en ontstond het idee om die te verplaatsen naar de plek waar Pim was gestorven, de parkeerplaats van 3FM, bij het Audiocentrum. 
 
Dat was zo’n tweehonderd meter verder op het park. Dus met een aantal collega’s van de zender en de onvermoeibare Jaap, die altijd naar eer en geweten probeerde onze studio’s schoon te houden, regelden we een plat karretje om alle eerbetoon aan Pim te verplaatsen. Dat viel niet mee. Wij bleken niet zo handig met het laden van het karretje, waardoor we de helft van de lading na vijf meter al kwijtraakten. En het was zó veel, dat we minstens tien keer op een neer moesten rijden om alles verplaatst te krijgen. Maar uiteindelijk is het gelukt. 
 
De dagen erna was het bijzonder warm. De bloemen, eerst zo mooi op onze parkeerplaats, verwelkten snel en hebben we uiteindelijk oneerbiedig in een container gegooid. Tenslotte veegden we met alle medewerkers van 3FM op 10 mei onze parkeerplaats schoon. Jaap had op mijn verzoek twintig bezems gekocht, en daar stonden we bij wijze van therapie te vegen. Kleffe cake serveerden we daarbij, passend bij een afscheid. 
 
Paul van der Lugt 
In 2002 zendercoördinator van Radio 3FM. Auteur van het boek De Laatste Dag, 6 mei 2002, de dag dat Pim Fortuyn werd vermoord. 

De week van Paul van der Lugt

Schrijver
2022 - week 17