Kirsten Hanssen
Setdresser Goede Tijden, Slechte Tijden
2021 - week 39

Eenendertig jaar

Toen ik bij GTST kwam werken voelde de serie voor mij als een begrip. En nog steeds. De langstlopende soap van Nederland is toch een stukje Nederlands erfgoed. Iedereen kent het en heeft het wel eens gezien. Vandaag, op 1 oktober, vieren we onze eenendertigste verjaardag! Wat een mijlpaal. Ik ben trots dat ik hier deel van mag uitmaken.

Toen ik met mijn stage bij GTST begin vond ik het best spannend om rond te lopen op de set tussen acteurs als Jette van der Meij, Babette van Veen en Everon Jackson Hooi. Elke dag zag ik ze op het scherm en ineens stond ik er zelf tussen. Ook ik noemde Erik de Vogel wel eens Ludo. Inmiddels werk ik al vier jaar bij GTST en zijn de acteurs mijn collega’s waar ik mee samenwerk, net als de rest van de crew. 

Over GTST wordt vaak gezegd dat het een rijdende trein is, die alsmaar doorrijdt. Dat klopt. Met 80 cast- en crewleden maken we 160 afleveringen per jaar en draaien we 56 scènes in een week.

Transitie

De afgelopen periode heeft GTST een transitie ondergaan. De grootste sinds 30 jaar, die onder andere de look & feel van de serie naar een hoger niveau heeft getild. Hiervoor moest het Art Department team onder andere aanpassingen doen aan het decor. De sets werden een stuk ruimer en zijn – nog meer dan voorheen – het podium van een personage waarbij elke detail telt. Deze nieuwe uitdaging maakt ons werk alleen maar nog leuker en zorgt ervoor dat we verder kunnen groeien en onszelf kunnen ontwikkelen.

Ik vond het erg leuk om jullie een inkijkje te geven in mijn werk en bijzonder ook om zelf even stil te staan bij wat ik allemaal doe dag in dag uit. Ik waardeer mijn werk alleen maar meer en hoop nog lang te mogen bijdragen aan de mooiste serie van Nederland. 

Kirsten Hanssen
Setdresser Goede Tijden, Slechte Tijden

De week van Kirsten Hanssen

Setdresser Goede Tijden, Slechte Tijden
2021 - week 39