Patrick Brand
Head of Marketing & Communications EMG Groep
2022 - week 19

Delete Your Darlings

De komende dagen zit ik samen met zo’n veertig internationale collega’s in Brussel om onze strategie verder uit te diepen. Het is de eerste keer dat velen elkaar voor het eerst in levenden lijve kunnen ontmoeten na de pandemie, en alleen daarom al is deze trip de moeite waard. 

We organiseren dit soort bijeenkomsten meestal in Brussel omdat de meeste collega’s dan per trein kunnen reizen. Duurzaam werken wordt steeds belangrijker en binnen EMG nemen we dat zeer serieus. Ik kan een hele ‘Week Van’ vullen met alles wat we ondernemen op het gebied van duurzaamheid, maar wil liever een bescheiden oproep doen in het kader van ‘alle beetjes helpen’

De ‘magic words’ in onze broadcastindustrie zijn namelijk Cloud, Cloud en nog eens Cloud. We gebruiken de cloud steeds vaker in onze branche en voor wie dat nog niet weet: die bestaat gewoon uit datacenters. Nu gaan er nogal wat verhalen rond over het energieverbruik van datacenters, meestal onterecht, maar feit is wel dat de opslag van videocontent in de cloud (of het datacenter van uw facilitair bedrijf) relatief veel energie kost.

Dit komt vooral omdat de bestanden die wij gebruiken echt enorm groot zijn. En vaak staan die bestanden (denk aan ruwe opnames) onnodig lang op servers stroom te verbruiken. Soms heel fijn voor de exploitant van het datacenter, maar vaak niet fijn voor mediamanagers die de ruimte nodig hebben en al helemaal niet fijn voor ons milieu.
Het is net als met de foto’s op onze telefoon; in plaats van 90% te wissen zetten we alles op iCloud , Dropbox of Google Photo’s, in de cloud dus. En dat kost gewoon geld, en stroom. En aangezien alle beetjes helpen: please Delete Your Darlings.

Patrick Brand
Head of Marketing & Communications bij de EMG Group 

De week van Patrick Brand

Head of Marketing & Communications EMG Groep
2022 - week 19