Lars Schotanus
Directeur De Radiofabriek
2024 - week 06

De Ronde van Nederland

Gisteren reed ik bumper aan bumper, via mijn oude dagelijkse route, vanaf de Vreelandseweg Hilversum binnen. En dat deed mij denken aan mijn eerste echte kennismaking met de radiowereld.

Ik studeerde in die tijd economie en moest stage gaan lopen. Als vreemde eend in de bijt deed ik dat niet bij een grote corporate, maar volgde ik mijn hart. Ik zag dat Radio 538 net begonnen was en dat leek mij wel wat. Ik solliciteerde en bingo! Ik werd gebeld door de secretaresse van Lex Harding voor een stagegesprek.  
 
Zo ging ik dus in mijn beste kloffie op weg naar Bussum, waar Radio 538 destijds gehuisvest was. Maar dat verliep helaas niet zo soepel. Onderweg vanuit Aalsmeer kwam ik volledig vast te staan in het verkeer. De wielerkoers De Ronde van Nederland kwam langs en alles was afgezet. Ik zat muurvast. In die tijd hadden we nog geen telefoon op zak om even te bellen dat het later zou worden. Ik kon dus geen kant op.  
 
Veel te laat, gehaast en gespannen kwam ik uiteindelijk Studio Concordia binnengelopen. Ik voelde mij heel ongemakkelijk en bood Lex direct mijn excuses aan voor mijn veel te late komst. Zijn antwoord was kort, maar duidelijk. “Ik vind het niet erg dat je te laat bent, als je dan ook maar weer op tijd opgerot bent.” Jawel, aangenomen dus! 

Lars Schotanus 
Directeur De Radiofabriek 

De week van Lars Schotanus

Directeur De Radiofabriek
2024 - week 06