Lars Schotanus
Directeur De Radiofabriek
2024 - week 06

Day After

We beginnen de week in De Radiofabriek met koffie en een beetje een ‘Day After’ gevoel. Nee, niet van Ajax-PSV dit weekend, maar afgelopen week vierden wij het tienjarig bestaan van onze sportzender ALLsportsradio.

Dat deden we met een vijf uur durende XXL-uitzending van ALLsportsradio LIVE!, met bekende studiogasten, anekdotes en spraakmakende interviews van de afgelopen tien jaar. Onze presentatoren Robert Denneman, Daan Prins en Ron Lemmens werden bijgestaan door verschillende co-hosts, onder wie Rick Winkelman, Frits Barend, Tom Coronel en Jacques Nieuwlaat. We sloten deze marathonuitzending af met een speciale aflevering van ‘Bloed, Zweet & Tranen’, waarin oud-scheidsrechter Mario van der Ende tennisicoon Richard Krajicek ontving. En…daarna zijn we gewoon nog even doorgegaan met de afterparty bij ons in De Radiofabriek. We zijn dus nog een beetje aan het nagenieten. 
 
Met ALLsportsradio startten wij precies tien jaar geleden als hét eerste Nederlandse radiostation dat zich volledig op sport richt. Hoewel, als eerste? Op basis van de geruchten dat wij aan de start van ons radiostation werkten, wilde De Telegraaf ons met ‘Telesport Radio’ de loef afsteken. OK, eerlijk is eerlijk, dat deden ze ook, door net een paar dagen eerder van start te gaan. 1-0 voor De Telegraaf zou je dus zeggen. Maar helaas, de wedstrijd was nog niet gespeeld. Kort daarna kwamen wij op voorsprong en staakte De Telegraaf zelf(s) de wedstrijd. Van Telesport Radio’ is, net als veel andere projecten van De Telegraaf trouwens, nooit meer iets vernomen. 
 
Lars Schotanus 
Directeur De Radiofabriek 

De week van Lars Schotanus

Directeur De Radiofabriek
2024 - week 06