Kees Baars
2019 - week 05

De cirkel is rond

Op 17 april 2018 hebben we met z’n allen een mooi feestje gebouwd in de Q-Factory ter gelegenheid van de 850e uitzending van Countdown Café. De zaal was bomvol, er was taart en champagne en iedereen genoot van de optredende artiesten, waaronder Gruppo Sportivo.

Van die 850 uitzendingen is 99% ooit live uitgezonden, maar sinds 1 januari 2018 wordt Countdown Café elke dinsdagavond opgenomen en elke zondagavond tussen 19.00 en 21.00 uur uitgezonden op NH Radio. Dat was in het begin wel even wennen, maar inmiddels loopt dat hele proces op rolletjes.
De 48 sporen opnamen van de artiesten die hebben opgetreden, worden vandaag en morgen gemixt door de onvolprezen Sjoerd van den Broek, die dit werk al sinds 1985 (!) doet. Niet alleen voor Countdown Café, maar ook voor alle grote festivals zoals Pinkpop, North Sea Jazz en Lowlands en honderden concerten en radioprogramma’s op locatie.
Op vrijdag wordt Countdown Café door NH Radio topper Bart Schutte gemonteerd en ‘op maat gemaakt’. Tegelijkertijd worden de video-opnamen gemonteerd, die vanaf zaterdag of zondag op de Facebook pagina van Countdown Café te zien zijn.
Neem eens een kijkje in ons videoarchief. Sinds radioheld Arjan Snijders NH Radio aanstuurt, is het station er een stuk leuker op geworden. Via een ruildeal met het internet radiostation 40UP Radio van Harry de Winter kun je iedere avond luisteren naar heerlijke programma’s van echte muziekliefhebbers, zoals Johan Derksen, Robert ten Brink, Marc Stakenburg, Mart Smeets, Leo van der Goot en ga zo maar door. Zij draaien prachtige muziek die je nergens anders hoort. En 40UP Radio zendt op vrijdagavond Countdown Café uit. Zo is die cirkel weer rond!

Kees Baars
Presentator/radiomaker