Kees Baars
2019 - week 05

Countdown Café

Nadat ik in 2011 was gestopt met werken, werd ik drie jaar later geïnterviewd over mijn werkzame leven. En natuurlijk werd me de vraag gesteld wat nou het leukste was van alle dingen die ik had gedaan.

Daar hoefde ik niet lang over na te denken, dat was zonder enige twijfel het samenstellen en presenteren van het Veronica radioprogramma Countdown Café. Vanaf de eerste uitzending op 13 februari 1982 tot mijn laatste in de zomer van 1996 was het letterlijk elke vrijdagavond feest. En als Veronica TV toen niet het commerciële pad had gekozen, waarvoor de radio werd opgeofferd, was ik er nooit mee gestopt.
In de vijftien jaar die toen volgden, heb ik één van mijn andere passies gevolgd, het maken van tv-programma’s over auto’s en motoren. Een geweldig leuke tijd, maar in 2011 was ik daar om verschillende redenen klaar mee.
In het najaar van 2014 werd Erik de Zwart directeur van Veronica Radio en tot mijn grote verrassing en vreugde vroeg hij mij om Countdown Café nieuw leven in te blazen. Daar heb ik me met hart en ziel in gestort en binnen no time was Countdown Café weer springlevend. Na twee fantastische jaren werd Veronica ingelijfd door Talpa en mocht de hele oude garde zijn biezen pakken.
Dankzij mijn contacten met de Amsterdamse poptempel Q-Factory en de regionale zender NH Radio is Countdown Café sinds 1 januari 2018 weer helemaal terug. Het is nu maandag, morgenavond gaan we weer opnemen in de Q-Factory, dus laat ik maar eens beginnen met het draaiboek. Elke dinsdagavond feest!

Kees Baars
Presentator/radiomaker