Edwin Valent
2017 - week 51

Breng ze weer samen

Yes, de kop is er af hoor! Gisteravond ging op een vol (meer dan zesduizend bezoekers vertelde de Apeldoornse politie mij) Marktplein Serious Request nummertje 14 van start.

Onder toeziend oog van Eurocommissaris Frans Timmermans gingen 3FM dj’s Angelique, Domien en Sander om 20.20 uur officieel het compleet vernieuwde glazen huis in. In de wetenschap dat ze achter slot en grendel 145 uur non-stop live radio gaan maken, terwijl iedereen overal – echt overal – mee kan kijken (check bijvoorbeeld de elf live camera’s op npo3fm.nl).

Wat blijft het dan toch vet om alles wat we op de ‘tekentafel’ bedacht hebben allemaal op een avond samen te zien komen. Een geslaagde avond is nog geen garantie voor de rest van de week natuurlijk. Maar het voelt toch wel erg lekker, als ik eerlijk ben. Daarbij werd in de tv-uitzending van BNNVARA het doel van dit jaar feilloos uitgelegd. Kim Feenstra, de eerste slaapgast, vatte het misschien nog het best samen: “Breng ze weer samen, want als je niet weet waar je kind is of je ouders zijn, dat lijkt me een van de ergste dingen om mee te maken. Daarom vind ik het dit jaar één van de mooiste initiatieven van Serious Request tot nu toe.”

Tijdens de laatste knuffel die ik de dj’s gaf voor ze door de Glazen Huis draaideur stapten, zag ik die ontzettende drive in hun ogen om precies daarvoor helemaal tot het gaatje te gaan. Oftewel: ga dat zien. Nu 01.30 uur. Ik kijk nog even met een schuin oog naar 101TV en zie dat een berichtje van mijn dochter voorbij komt; dat ze Jay-Z voor papa en de dj’s aangevraagd heeft! Ik ga met een warm gevoel slapen. Zet ‘m op Domien, Angelique, Sander en Kim! Jullie moeten nog even door.

Edwin Valent
CEO Bruut Productions