Edwin Valent
2017 - week 51

“Apeldoorn laat je horen!”

Ik fiets de nacht in, op weg naar mijn hotelbedje, met op de achtergrond de bonkende beats van Mental Theo & Charly Lownoise die samen met André Hazes en de 3 dj’s het Apeldoornse publiek nog een keer opzwepen.

De inzet van al die mensen die meedoen aan Serious Request zorgt ervoor dat we binnen 24 uur al bijna een miljoen aantikken. Driewerf hulde. En daardoor krijgt het samenbrengen van families nu echt vorm. Want met dit bedrag kan bijvoorbeeld voor ruim 300.000 kinderen een Rode Kruisbericht worden verstuurd aan hun verloren gewaande ouders, broers en/of zussen. Dit eerste contact is een essentiële stap in het samenbrengen van door oorlog en natuurrampen verscheurde families.

Het bedrag is nog maar een begin, want vandaag is weer een nieuwe dag vol SR acties, die in goede harmonie met gemeente Apeldoorn worden uitgevoerd. In de voorbereiding, maar ook tijdens deze hectische week waarin alles samenkomt, voelt de gemeente Apeldoorn als een ideale partner. Toen ik dinsdag burgemeester John Berends en zijn wethouders over het SR terrein rondleidde, voelde ik het enthousiasme tot in hun tenen en begreep in één keer waarom het evenement hier zo geweldig leeft.

Zij hebben er alles aan gedaan om heel de gemeente te mobiliseren en te enthousiasmeren. Daarom staat deze nacht het plein nu volle bak te gaan. Petje af. Ambtsketting om. Het voelt nu wel een beetje onwerkelijk dat ik volgende week uit deze bubbel in een compleet nieuwe wereld stap: de digitale transformatie van de Nederlandse Basketball League. Van bonkende beats naar keiharde dunks. Saai is anders. We heten dan ook niet voor niets Bruut Productions.

Edwin Valent
CEO Bruut Productions