Ingrid Timmer
Head of Marcom NL CANAL+ Groupe
2023 - week 36

Bart’s Neverending Network

Vandaag is een memorabele dag, want het is 25 jaar geleden dat BNN haar allereerste programma uitzond. Er zijn van die dagen die in je geheugen gegrift staan en voor mij zijn dat absoluut 6 september 1998 en 25 mei 2002.

De 1ste zoals ik net al schreef is de start van ‘omroep’ BNN en de laatste datum is de sterfdag van de grote kleine man die de omroep startte: Bart de Graaff. Ik heb het genoegen gehad om in de beginjaren (1999-2007) voor BNN te werken, onder andere als persvoorlichter. En wat heb ik daar veel geleerd, mooie mensen ontmoet, fouten gemaakt en kansen gekregen. Mooi ook om te merken dat veel mensen van ‘toen’ nog steeds voor- of achter de schermen actief zijn (ben dus niet de enige dinosaurus😊).

Mijn top-5 programma’s uit de tijd dat ik daar werkzaam was (1999-2007)

  1. Lijst 0, wie herinnert zich het iconische moment van Bridget, Katja en Jan Peter Balkende niet?
  2. De Liegende Hollander, Eddy Zoey op zijn allerbest!
  3. Spuiten & Slikken, mijn latere werkgever Disney was niet al te blij dat bij het googlen van mijn naam er een artikel van Variety opdook ‘Spokesperson Ingrid Timmer confirms: Dutch presenter Filemon shoots heroin’.
  4. Over Mijn Lijk. En ja, ook toen was Angela de Jong er al en de kritiek die er vooraf kwam was niet best. Het brutaalste jongetje van de klas ging een programma over de dood maken, dat kon niet veel goeds betekenen…
  5. De Grote Donorshow. Deze behoeft denk ik geen uitleg. Een Emmy winnen is voldoende reden. Een punt op de politieke agenda zetten nog veel meer reden. En nu anno 2023 is het ‘normaal’ dat je doneert, tenzij expliciet anders door jezelf aangegeven. Bravo!

Uiteraard was er nog veel meer. Van Try before you die tot De Lama’s en van Je zal het maar hebben tot De Nationale IQ Test. En natuurlijk waren er ook ‘flops’, maar you win some and lose some. Zonder wrijving geen glans. Iemand ooit van Kebab TV gehoord? Precies. Benieuwd wat jouw favoriete BNN-momenten zijn van de afgelopen 25 jaar!

Ingrid Timmer
Head of Marcom NL CANAL+ Groupe

De week van Ingrid Timmer

Head of Marcom NL CANAL+ Groupe
2023 - week 36