Buma-Stemra
Collectieve beheersorganisatie op het gebied van muziekauteursrecht
2022 - week 07

Meten met fingerprinttechnologie

Er wordt nog steeds ontzettend veel lineair tv gekeken, veel meer dan je op basis van berichten in de media zou geloven. Denk bijvoorbeeld aan sport of actualiteit, dat gebeurt live. Het vormt dan ook een uitermate belangrijk onderdeel voor Buma/Stemra.

Casper Keller-ArrooWe kunnen door verschillende technieken en meetinstrumenten, waaronder fingerprinttechnologie, uiterst precies meten waar, wanneer en hoe lang welke muziek wordt gebruikt. Zo kunnen we heel secuur zorgen dat onze leden gecompenseerd worden voor het gebruik van hun muziek.

Om de paar seconden wordt er een geautomatiseerde vingerafdruk gemaakt van de muziek die wordt gebruikt en die wordt afgezet tegen onze database. Bijna altijd is er een match. In de zeldzame gevallen die er niet is checken we het handmatig. Dat vinden we belangrijk, want we zijn er voor het collectief: onze leden. Daarom volgen we ook goed de ontwikkelingen in de markt om zo hun werken goed te kunnen blijven exploiteren.

De mogelijkheden van technologie en hoe we die kunnen gebruiken om onze dienstverlening te blijven verbeteren volgen we op de voet. Daar blijven we in investeren. Zo maken we onze IT-infrastructuur futureproof om te zorgen dat we de miljarden deeltjes data die we nu al binnen halen, ook in de toekomst kunnen blijven verwerken en zo zowel onze klanten als onze leden kunnen bedienen.

Casper Keller-Arroo
Music Licensing – Cross Platform On Demand Media (Video, Audio & TV)

De week van Buma-Stemra

Collectieve beheersorganisatie op het gebied van muziekauteursrecht
2022 - week 07