Dinsdag 16 januari 2018

Zenders SBS op andere Astra-frequentie

De televisiekanalen van SBS Nederland zijn vanaf 1 maart op een nieuwe frequentie op de Astra 1-satelliet te ontvangen. Dit is het gevolg van het afstoten van één transponder op deze satelliet door CanalDigitaal. De televisiezenders SBS 6, NET 5 en Veronica/Disney XD verdwijnen niet direct op 1 maart op de huidige frequentie.

Van 1 maart tot en met 1 mei worden deze zenders op beide frequenties uitgezonden. CanalDigitaal geeft hiermee niet alleen haar abonnees maar ook televisieaanbieders de tijd om naar de nieuwe frequentie over te schakelen.

 

Wie beschikt over de door Canal gecertificeerde ontvangers van Philips en Thomson hoeft helemaal niets te doen om de zenders te blijven ontvangen. Een automatische fastscanlijst verversing zorgt hiervoor. Bezitters van een satellietontvanger met fastscan optie hoeven alleen handmatig een nieuwe fastscanlijst in te laden. In alle andere gevallen dient de ontvangerbezitter handmatig de nieuwe frequenties in te lezen. Men hoeft niets te doen aan de schotelinstallatie omdat de zenders op dezelfde satellietpositie blijven uitzenden.

Vanaf 1 maart is Veronica/Disney XD op de frequentie 12.343 GHz H. SBS 6 en NET 5 zijn dan via de frequentie 12.515 GHz H te zien. De HD-zenders SBS 6 HD, NET 5 HD en Veronica/Disney XD HD blijven op de huidige frequenties op de Astra 3-satelliet uitzenden.

Bron: Totaal TV/Broadcast Magazine

Bericht delen