Zakenvuur brandt los op RTL 4 en online
zaterdag 4 november 2023

Zakenvuur brandt los op RTL 4 en online

Pernille La Lau start het project Zakenvuur. Daarmee vraagt ze ondernemend Nederland om het allerbeste uit zichzelf te halen en daarmee anderen te inspireren. Het is een platform dat zich laat horen en zien via een actieve website en een wekelijkse talkshow bij RTL 4 op zondagochtend.

Zakenvuur brengt mensen met elkaar in contact, laat ze elkaar leren kennen en stimuleert ze om zich met elkaar te verbinden. Noem het kruisbestuiven, co-creëren. Het is een beweging met vuur en drive, de mensen die deze tijd goed begrijpen. Mensen die beseffen dat de wereld in een sneltreinvaart verandert en daarmee dus ook het zakendoen. Zakenvuur stimuleert ze om het beste uit zichzelf te halen.
 
Pernille La Lau
Pernille La Lau is enthousiast: “Dit is al zo lang mijn droom, om een beweging als deze van de grond te krijgen. De afgelopen twee jaar heb ik met ons team dit hele idee handen en voeten gegeven. Overigens ben ik al heel lang actief in het zakenleven met bijvoorbeeld het begeleiden van presentaties en storytelling en verandertrajecten voor teams. Tijdens die contacten heb ik zoveel bijzondere verhalen opgepikt waarvan ik dacht: die moeten echt gehoord, gezien en gevoeld worden! Dankzij Zakenvuur gaat dat nu gebeuren.”
 
Platform voor ondernemers
Vrijdag is de website zakenvuur.nl gelanceerd waarop ondernemers hun bijzondere verhalen vertellen en elkaar inspireren. Zoals ras-ondernemer Aad Ouborg die dit jaar 40 jaar in het vak zit. AFAS-CEO Bas van der Veldt schrijft over het ondernemen anno 2023. Zakenvuur.nl is een bron van informatie en inspiratie om ondernemend bezig te zijn. Het platform is gebouwd door Creates, een onderdeel van bedrijvenfamilie Caesar Groep.
 
Eerste talkshow 14 januari 2024
Zakenvuur laat zich zien en horen via een wekelijkse talkshow op televisie bij RTL 4. De eerste op zondag 14 januari om 10.30 uur. Hierin ontvangt Pernille gasten met boeiende verhalen. Dit kunnen top-ondernemers zijn, maar ook startende ondernemers die misschien wel een duwtje kunnen gebruiken. De show speelt zich af in het AFAS Theater in Leusden met elke week ruim 100 gasten, waarmee Pernille ook gesprekken voert.   

Zakenvuur komt tot stand met ondernemende partners. BeeBee One, AFAS Software, BNR Nieuwsradio en Caesar Groep maken het mogelijk dat Zakenvuur de komende jaren flink kan blijven groeien. Pernille La Lau was een van de presentatoren van het programma Koffietijd. Dat programma verdween na 12,5 jaar omdat het niet meer genoeg kijkers trok.

Bron: I Care Producties/BM

Bericht delen