Wild op de Veluwe vanaf zondag op NPO 1
zondag 8 augustus 2021

Wild op de Veluwe vanaf zondag op NPO 1

Vanaf zondag 8 augustus kunnen we op NPO 1 drie zondagen kijken naar de natuurdocumentaireserie Wild op de Veluwe. De serie biedt een mooie blik op het leven in dit uitgestrekte natuurgebied.

De serie is gemaakt door producent en cameraman Luc Enting. In 2018 verscheen zijn natuurfilm Wild. De televisieserie is hiervan een afgeleide. De camera richt zich op veel verschillende diersoorten. Zo volgen we jonge vossen, die hun weg proberen te vinden in het bos, maar ook wilde biggen die uit de klauwen groeien en edelherten die zich opmaken voor de strijd. Gedurende de serie zijn diverse dierenfamilies op de Veluwe door de seizoenen heen te zien.

André van Duin
In de eerste aflevering worden groepen everzwijnen en vossen uitgebreid met speelse en energieke nieuwelingen. Ondertussen raken de edelherten hun statusbepalende gewei kwijt en bouwen en vullen de vogels hun nesten. André van Duin verzorgt het commentaar. De documentaireserie Wild op de Veluwe is vanaf zondag 8 augustus drie zondagen om 20.20 uur te zien bij AVROTROS op NPO 1.

Bron: BM

Bericht delen