dinsdag 16 januari 2018

Wibo van de Linde en 50 jaar TROS

De TROS bestaat deze septembermaand officieel vijftig jaar. Naar aanleiding daarvan is een boek samengesteld met vijftig interviews, waarin markante TROS-gezichten terugblikken op hun tijd bij de ‘grootste familie van Nederland’. Ook Wibo van de Linde komt daarin aan het woord.

Voor Broadcast Magazine is een aangepaste, uitgebreidere versie van dat verhaal gemaakt, rijk geïllustreerd met beeld uit zijn eigen archief. De tand des tijds mag hem dan niet onberoerd hebben gelaten, Wibo van de Linde (75) is nog steeds indrukwekkend, zowel qua gestalte als persoonlijkheid. Iemand om wie je zogezegd niet heen kunt, zowel letterlijk als figuurlijk.

Er valt veel te vertellen over de even wonderlijke als succesvolle carrière van Willem Boudewijn (Wibo) van de Linde, die met name bij TROS Aktua in de jaren zeventig links en rechts talloze tongen losmaakt. Het ‘foute’ Aktua wordt verfoeid in progressieve kring, Van de Linde voorop, als ‘vleesgeworden rechts’. Het versterkt de onderlinge verbondenheid alleen maar, constateert Van de Linde. “Mijn ploeg zei: laat ze maar schreeuwen, wij scoren. Het hele TROS-gebouw leefde mee, er ontstond een soort geuzenmentaliteit. De TROS was echt de meest hechte club in Hilversum. Dat blijkt ook uit de reünies die tot op de dag van vandaag worden georganiseerd. Van hoog tot laag, mensen willen elkaar blijven zien; merkwaardige, bevlogen types die wat hebben met elkaar.”

Het complete interview met Wibo van de Linde is te lezen in het septembernummer van Broadcast Magazine. Nog steeds geen abonnee? Klik hier en maak gebruik van de speciale abonneeactie!

Bron: Broadcast Magazine

Bericht delen