Dinsdag 16 januari 2018

Welmoed Sijtsma nieuwe presentator Jeugdjournaal

Het NOS Jeugdjournaal krijgt een nieuwe presentator. De 24-jarige Welmoed Sijtsma volgt Milouska Meulens op, die naar het VARA-programma Vroege Vogels gaat. Sijtsma werkt sinds februari 2014 op de redactie van het Jeugdjournaal. Dit combineert zij met haar baan als verslaggever voor Omrop Fryslân. Vanaf september gaat Sijtsma fulltime aan de slag bij de NOS als presentator en redacteur.

Sijtsma begon – tijdens haar masterstudie Journalistiek – als stagiaire bij het Jeugdjournaal. Na haar stage ging zij als redacteur aan de slag en trok ze ook de provincie in als verslaggever voor Omrop Fryslân. Sijtsma: “Werken bij het Jeugdjournaal is te gek. Ik heb er veel zin in om fulltime voor het programma aan de slag te gaan. Met mijn collega’s ingewikkeld nieuws begrijpelijk maken voor kinderen, is fantastisch. En dat ik dat straks ook nog op beeld mag doen, is een hele eer.”

Ronald Bartlema, chef Jeugdjournaal: “Ik ben bijzonder blij met de komst van Welmoed. Na de sollicitatierondes kozen alle betrokkenen unaniem voor haar. Welmoed is een jonge, gedreven journalist. Ze spat van het scherm, is aantrekkelijk voor de doelgroep, een tikje stoer, blijft zichzelf en straalt rust uit. Dat ze niet uit de Randstad komt maar uit Friesland, en daar al enigszins bekend is als verslaggever van de regionale omroep, vind ik een aardige bijkomstigheid.”

Bron: NOS/Broadcast Magazine

Bericht delen