Veel ondernemers kunnen fluiten naar hun geld na faillissement The Dutch Media Group
vrijdag 16 juni 2023

Veel ondernemers kunnen fluiten naar hun geld na faillissement The Dutch Media Group

Ten minste dertig ondernemers zijn gedupeerd nu het productiebedrijf The Dutch Media Group failliet is verklaard. Na misleidende verkooppraatjes van dit bedrijf werden zij gestrikt voor tv-programma’s van RTL.

Pas later bleek dat ze veel geld moesten betalen en de programma’s veel minder kijkers trokken dan beloofd. De gedupeerden kunnen ‘fluiten naar hun geld’, verwacht advocaat Caspar Janssens die dertig kleine ondernemers bijstaat.

Nu The Dutch Media Group failliet is gegaan, moeten de gedupeerden zich melden bij de curator. “Maar zij staan achterin de rij. Eerst zijn andere schuldeisers aan de beurt, zoals werknemers, de banken en instanties als de belastingdienst en het UWV.”

The Dutch Media Group is een mediaproductiehuis dat verantwoordelijk was voor de invulling van verschillende televisieprogramma’s bij RTL. Het bedrijf benaderde hiervoor ondernemers met misleidende informatie, stelt Janssens. De ondernemers hoorden dat hun deskundigheid en expertise perfect aansloten bij de uitzending.

Ook zouden sommige programma’s wel honderdvijftig- tot driehonderdduizend kijkers trekken. “Dat waren er in werkelijkheid soms nog geen duizend kijkers”, zegt Janssens. De veelal kleine ondernemers – die volgens de telecommunicatiewet überhaupt niet actief benaderd mogen worden – hoorden pas in een laat stadium dat ze veel geld moesten betalen voor deelname.

Consumentenprogramma Radar besteedde twee keer aandacht aan de praktijken van The Dutch Media Group. Naar aanleiding hiervan stopte RTL in april de samenwerking met het productiehuis. The Dutch Media Group probeerde via een kort geding om de bedrijfsfilmpjes alsnog uit te laten zenden, maar dit was tevergeefs. Kort daarna ging het productiehuis failliet.

Bron: AD/BM

Bericht delen