Veel kijkers voor terugkeer Vandaag Inside
dinsdag 17 mei 2022

Veel kijkers voor terugkeer Vandaag Inside

Vandaag Inside keerde maandagavond na twee weken afwezigheid terug op SBS6. Het programma, met als gasten Heleen van Royen en Roxane Knetemann, scoorde maar liefst 1.481.000 kijkers. Dat blijkt uit de gegevens van Stichting KijkOnderzoek. En er werd gedemonstreerd voor de studio in Hilversum.

Ruim twee weken was Vandaag Inside niet te zien nadat er eind april over het programma grote commotie was ontstaan. Johan Derksen had in Vandaag Inside een verhaal verteld van vijftig jaar geleden.

Hij zou destijds, in zijn tijd als profvoetballer, na een stapavond bij twee vrouwen thuis zijn beland. Aanvankelijk stelde hij dat hij een vrouw, bewusteloos van dronkenschap, met een kaars had gepenetreerd. Een dag later wijzigde hij zijn verhaal en vertelde hij dat hij een kaars ‘tussen haar benen had achtergelaten’.

Derksen werd bedolven onder kritiek. Sponsors trokken zich terug, tafelgast Roos Schlikker zegde haar medewerking op en het Openbaar Ministerie verklaarde een onderzoek in te stellen. Derksen stapte op, voelde zich niet gesteund door de Talpa-directie, maar ging toch de gesprekken aan met de top van de zender.

Dat leidde er uiteindelijk toe dat Vandaag Inside maandag weer terugkeerde. Een groep demonstranten verzamelde zich vlak voordat de uitzending van start ging voor de studio van NEP in Hilversum, waar Vandaag Inside wordt opgenomen. De demonstranten protesteerden tegen de terugkeer van het programma bij SBS6.

Het ging om een groep van tien tot vijftien personen, die joelend voor het gebouw stond. Mensen droegen borden en spandoeken bij zich met teksten als ‘Rape culture inside’, ‘Geen platform voor rape culture’, ‘Stop die kaars in je eigen aars’ en ‘Geen bühne voor racisme en seksisme’.

Bron: AD/BM

Bericht delen