Veel kijkers voor oudejaarsconference Peter Pannekoek
zaterdag 8 januari 2022

Veel kijkers voor oudejaarsconference Peter Pannekoek

Peter Pannekoek heeft met zijn oudejaarsconference Nieuw bloed in totaal meer dan 4,2 miljoen kijkers getrokken. Dat heeft BNNVARA bekendgemaakt.

Het gaat om de cijfers van de uitzending op oudejaarsavond, de herhaling, uitgesteld kijken en de kijkersaantallen van NPO Start.

In totaal heeft Pannekoek daarmee de cijfers van de oudejaarsconference van Youp van ’t Hek in 2020 geëvenaard, meldt BNNVARA. Die kwam met zijn voorstelling Korrel zout uiteindelijk uit op 4,3 miljoen kijkers. Opvallend is wel dat bij Pannekoek meer mensen de voorstelling via NPO Start hebben teruggekeken. Ook was er een dag een illegale versie op YouTube te vinden, die door 70.000 mensen is gezien.

“Het lijkt erop dat Nieuw bloed voor een nieuwe schare kijkers heeft gezorgd”, aldus een woordvoerder van BNNVARA. “Mensen die voor middernacht nog gezellig met vrienden en familie zitten zonder een tv aan, maar achteraf graag nog de conference terugkijken. Het waren al veel kijkers op de avond zelf, maar dat is nu helemaal een enorm aantal geworden. Het verdient vooral een heel groot compliment richting Peter.”

Bron: Nu.nl/BM

Bericht delen