Article header image

The Winner Is… ook in Duitsland geflopt

Het format The Winner Is… van Talpa blijkt ook in Duitsland niet echt aan te slaan. John de Mol meldde dat hij “een touw ging kopen in de bouwmarkt” als het programma bij SBS 6 met presentator Beau van Erven Dorens onder de 1 miljoen kijkers zou zakken.

In februari haalde het programma echter niet veel meer dan 600.000 kijkers, daarna zakte het onder de 500.000. Voor zover bekend heeft De Mol tot dusver geen zelfmoord gepleegd.

Sinds twee weken is het programma in Duitsland te zien bij Sat 1, nu met Linda de Mol als presentatrice. De opnamen worden overigens gewoon in Hilversum gemaakt.

Vrijdag keken niet meer dan 1,6 miljoen mensen naar de talentenjacht, te weinig voor een succes in Duitsland met ruim 82 miljoen inwoners. De eerste aflevering van The Winner Is… werd een week eerder op woensdag op de Duitse televisie uitgezonden en was op hetzelfde tijdstip te zien als Let’s Dance, gepresenteerd door Sylvie van der Vaart.

Naar Linda de Mol keken toen ook 1,6 miljoen mensen en de vrouw van voetballer Rafael van der Vaart wist 4,8 miljoen kijkers te vermaken. Reden voor Sat 1 om het programma weer te verplaatsen naar de oorspronkelijk geplande vrijdag, maar dat heeft dus geen extra kijkers opgeleverd.

Met andere formats van Talpa gaat het veel beter. The Voice trok afgelopen weekeinde bij de BBC op het hoogtepunt 11,8 miljoen kijkers, meer dan het dubbele van Britain’s got Talent op het andere net.

Bron: Broadcast Magazine

Bericht delen