Teledoc Brandmeester van Saskia Gubbels 21 november te zien
vrijdag 3 november 2023

Teledoc Brandmeester van Saskia Gubbels 21 november te zien

In de Teledoc Brandmeester van regisseur Saskia Gubbels en producent Tangerine Tree volgen we Gerrie Koning, de oudste bevelvoerder van brandweerkazerne Dirk in Amsterdam, waar cultuurveranderingen voor onrust zorgen.

Er waait een nieuwe wind door de Amsterdamse brandweer. De diversiteit binnen het korps moet omhoog, het ziekteverzuim omlaag. Aan Gerrie de uitdaging om samen met zijn manschap mee te bewegen naar een nieuwe tijd. Steeds meer wringt Gerries liefde voor de good old brandweer, waarin kameraden voor elkaar door het vuur gaan, met het nieuwe beleid.

Wie is bereid tot compromissen? Leggen oude waarden het af tegen de noodzaak van verandering? In Brandmeester meet ouderwetse liefde voor het vak zich aan eigentijdse maatschappelijke normen. Onder de bezielende leiding van bevelvoerder Gerrie toont deze film de soms pijnlijke realiteit van cultuurverandering.

De Teledoc Brandmeester van Saskia Gubbels is een productie van Tangerine Tree en HUMAN, in samenwerking met CoBO en het Nederlands Filmfonds. De uitzending vindt plaats op dinsdag 21 november om 22.35 uur bij HUMAN in 2Doc op NPO 2.

Bron: The Publicity Company/BM

Bericht delen