Dinsdag 16 januari 2018

Talpa produceert opvolger Draadstaal

Het VPRO-programma Draadstaal keert vanaf 10 september terug onder een nieuwe naam bij de AVRO op Nederland 3. De naamswijziging is het gevolg van een switch achter de schermen van het programma. Jeroen van Koningsbrugge en Dennis van der Ven hebben er voor gekozen om hun programma niet meer te laten produceren door CCCP,  maar door Talpa Producties, de productiemaatschappij van John de Mol.

Dennis van der Ven stond vrijdag voor de rechter om een conflict over de overstap met CCCP tot een goed einde te laten komen. Er is volgens SBS Shownieuws gekomen tot een oplossing die inhoudt dat Dennis van der Ven een schadevergoeding van € 50.000 euro moet betalen. Daar tegenover staat dat de VPRO en CCCP producties akkoord gaan met de switch.

Het vernieuwde Draadstaal is de eerste complete serie bij de publieke omroep van Talpa. Wel maakte de producent enkele proefprogramma’s in het kader van TV Lab op Nederland 3. Jeroen van Koningsbrugge is een van de gezichten van het Talpa-programma Ik Hou Van Holland. Daarnaast is hij bezig met het ontwikkelen van een nieuwe actie comedy genaamd Good cop, Mad cop. Als alles volgens planning verloopt is deze serie in het najaar van 2011 te zien bij SBS 6. Cood Cop, Mad Cop is een van de nieuwe series uit de koker van Talpa Fictie, de tak van Talpa die zicht richt op de ontwikkeling van nieuwe Nederlandse series en films.

De opvolger van Draadstaal, waarvan de titel waarschijnlijk Neon Letters wordt, is vanaf 10 september te zien bij de AVRO.

Bron: Tienfan/Broadcast Magazine

Bericht delen