Dinsdag 16 januari 2018

Talpa Media en Sony Pictures Television Arabia werken samen

Talpa Media en Sony Pictures Television Arabia FZ-LLC (SPT Arabia) gaan een exclusieve samenwerking aan voor de tv-markt in het Midden-Oosten en Noord-Afrika. De overeenkomst stelt SPT Arabia in de gelegenheid om met het mediabedrijf van John de Mol alle internationale Talpa-formats in verschillende genres te produceren voor zenders uit dit deel van de wereld.

De samenwerking beslaat de volle breedte van de Talpa-catalogus in de genres reality, spelshow en fictie en richt zich op televisiestations in meer dan twintig landen van Marokko tot Libanon en van de Verenigde Arabische Emiraten tot Saoedi-Arabië.

De gemeenschappelijke activiteiten worden geleid door SPT Arabia’s Ziad Kebbi die kort geleden, na de oprichting van SPT Arabia, met Dany Karam de Sony-familie kwam versterken. De aankondiging is voor Talpa in lijn met een aantal soortgelijke overeenkomsten, waaronder die welke in april dit jaar werd gesloten met de Italiaanse SPT-dochter Toro Produzioni S.r.l. voor de tv-markt in Italië.

Pim Schmitz: “Voor Talpa Media is deze deal al even verstandig als praktisch. Een groot aantal zenders in Noord-Afrika en het Midden-Oosten toont al jaren serieuze belangstelling voor onze tv-formats. Ziad Kebbi is heel goed op de hoogte van wat Talpa ontwikkelt en produceert en bovendien heeft hij een uitstekende staat van dienst in deze snel groeiende maar ingewikkelde regio. Met SPT Arabia heeft Talpa precies de goede partner gevonden voor dit deel van de wereld.”

Bron: Talpa Media/Broadcast Magazine 

Bericht delen