RTL Verkiezingsdebat op 28 februari
zondag 28 februari 2021

RTL Verkiezingsdebat op 28 februari

Op zondagavond 28 februari maken zes lijsttrekkers hun opwachting in het RTL Verkiezingsdebat, traditioneel het eerste live tv-debat op weg naar de Tweede Kamerverkiezingen.

Onder leiding van politiek verslaggever Frits Wester en RTL Nieuws-presentatrice Jetske Schrijver gaan Wopke Hoekstra (CDA), Sigrid Kaag (D66), Jesse Klaver (GroenLinks), Lilian Marijnissen (SP), Mark Rutte (VVD) en Geert Wilders (PVV) in gesprek over thema’s die heel Nederland aangaan: klimaat, diversiteit, economie en de corona-aanpak.

Nieuw dit jaar is dat een aantal kiezers de politici rechtstreeks zal bevragen op een onderwerp dat hen persoonlijk raakt. Het debat is live te zien van 21.25 uur bij RTL 4 en bij RTL Z met gebarentolk. Op de site en in de app van RTL Nieuws neemt RTL Nieuws-presentator Antoin Peeters de kijker mee achter de schermen. De voor- en nabeschouwing van het debat is in handen van Eva Jinek en komt vanuit Studio Plantage in Amsterdam.

Voor Frits Wester is het aankomende debat onverminderd spannend. “Het wordt mijn tiende tv-debat voor RTL, maar daarom niet minder uitdagend. Integendeel. We zitten middenin een ongekende pandemie die de samenleving op veel fronten keihard raakt. Juist nu zijn de keuzes die partijen maken van groot belang voor onze toekomst. Ook het feit dat de campagnes zich door corona meer dan ooit in de media afspelen, maakt het eerste debat voor alle partijen extra spannend. Het wordt de grote aftrap.”

Jetske Schrijver hoopt dat de partijen vooral duidelijkheid gaan scheppen tijdens het RTL Verkiezingsdebat. “Ik kijk ernaar uit om samen met een aantal kiezers de lijsttrekkers in een één-op-één gesprek te bevragen. Dat doen we dit jaar voor het eerst. Ik hoop daarmee de standpunten van de partijen concreter te kunnen maken voor onze kijkers.”

Bron: RTL Nederland/BM

Bericht delen