RTL Nederland mocht breken met omstreden productiehuis
donderdag 18 mei 2023

RTL Nederland mocht breken met omstreden productiehuis

De Amsterdamse voorzieningenrechter heeft op woensdag besloten dat RTL Nederland niet verplicht is om de honderden bedrijfsvideo’s van Dutch Content Productions (DCP) alsnog uit te zenden. Het verzoek van de productiemaatschappij werd afgewezen.

Hierdoor blijft DCP zitten met 466 niet-uitgezonden filmpjes, waarvoor de adverteerders al wel hebben betaald. DCP produceerde voor adverteerders promotiefilmpjes die uitgezonden werden bij RTL, maar het televisiebedrijf verbrak de samenwerking naar aanleiding van een uitzending van Radar. Volgens de rechter had DCP zich niet aan de overeengekomen voorwaarden gehouden.

Andere naam, zelfde klachten
In 2022 besteedt Radar al eens aandacht aan de praktijken van dan nog Z-works. Het bedrijf benadert ondernemers en belooft hen zendtijd in een tv-programma, mits zij flink betalen. Naar aanleiding van die uitzending van Radar past Z-works de naam aan naar The Dutch Media Group en wijzigen zij hun werkwijze.

Ondanks de veranderingen, bleven er klachten binnenkomen bij Radar. Ondernemers denken dat zij met een redacteur van een RTL-programma spreken, maar in werkelijkheid is het een telemarketeer. Is de deal eenmaal gesloten? Dan is het voor ondernemers nog altijd uitermate moeilijk om de samenwerking stop te zetten. Ook zijn de programma’s waar de ondernemers te zien zouden zijn in werkelijkheid lange reclameblokken.

In april 2023 Is The Dutch Media Group opnieuw onderwerp van gesprek in Radar en besluit RTL de samenwerking met het bedrijf definitief stop te zetten. Eerder deed SBS6 dit ook al, waar The Dutch Media Group ook een samenwerkingsverband mee had.

Bron: Radar/BM

Bericht delen