Ronald Koeman trapt nieuw seizoen Sterren op het Doek af
zaterdag 29 oktober 2022

Ronald Koeman trapt nieuw seizoen Sterren op het Doek af

Sterren op het Doek komt terug. Zaterdag 29 oktober start om 20.35 uur bij MAX op NPO 2 een nieuw seizoen van het programma.

In de eerste aflevering staat voetbaltrainer, voormalig profvoetballer en (aankomend) bondscoach van het Nederlands elftal, Ronald Koeman, centraal. Hij geeft zich over aan de doorgrondende blikken van drie kunstenaars en de prikkelende vragen van presentator Özcan Akyol.

Hij praat openhartig over zijn teleurstelling bij Barcelona, zijn gezondheid na zijn hartproblemen in 2020 en hij blikt terug op zijn carrière én vooruit op wat nog komen gaat. Tijdens het interview wordt Ronald geportretteerd door drie kunstenaars: Marina uit Raalte, Winette uit Zaandam en Thomas uit Amersfoort. In het Rijksmuseum maakt hij uiteindelijk een keuze; welk portret komt in huize Koeman te hangen? De twee andere werken worden geveild voor een goed doel.

De andere gasten in het nieuwe seizoen van Sterren op het Doek zijn: Carry Slee, John van den Heuvel, Monic Hendrickx, Rob Kemps, Daphne Deckers, Sinan Can en Annechien Steenhuizen.

Over Sterren op het Doek
Özcan Akyol creëert met de NPO 2-serie Sterren op het Doek elk seizoen een diverse eregalerij van bijzondere Nederlanders. Gasten die ieder op hun eigen gebied een waardevolle bijdrage aan onze vaderlandse cultuur en/of maatschappij leveren of hebben geleverd. In het programma vereeuwigen de beste portretkunstenaars van het land de gasten op geheel eigen wijze en in zeer uiteenlopende stijlen.

Veiling
Aan het eind van de aflevering van Sterren op het Doek mag de bekende gast één schilderij kiezen om mee naar huis te nemen. De overige doeken worden geveild voor het goede doel dat hij of zij heeft uitgekozen. Direct na elke uitzending kan een bod uitgebracht worden door het publiek via de veilingsite.

Bron: Omroep MAX/BM
Foto: Amy van Leiden/MAX

Bericht delen