Rijxman en Klein over NPO-seizoen
woensdag 1 september 2021

Rijxman en Klein over NPO-seizoen

Het was haar laatste seizoensopening als voorzitter van de Raad van Bestuur van de NPO. Voor een goedgevulde zaal in Beeld en Geluid liet Shula Rijxman onder andere weten dat er nog wel uitdagingen liggen voor het publieke omroepbestel.

“Het integraal programmeren, waarbij de inhoud leidend is, is een eerste stap. Het is belangrijk dat we als publieke omroep snel méér stappen zetten. Bijvoorbeeld door meer onderdelen te integreren, vaker faciliteiten te delen, door écht samen op te trekken in onze marketing. Want dáár zit de ware kracht van het omroepbestel. Samen zijn we meer dan de som der delen”, aldus Rijxman.

Frans Klein, directeur Video bij de NPO, sprak in beeld een uitgebreide videocompilatie – de programmering kent 95 nieuwe titels – aan elkaar. “Samen met de omroepen gaan we in 2022 naar een nieuwe manier van programmeren. De programma’s staan centraal en programmagenres zijn het uitgangspunt. Wat we willen bieden aan genres als drama, journalistiek of human interest is het startpunt. En pas daarna de vraag wat er past bij NPO 1, 2 of 3 of NPO Start. In Hilversums jargon heet dat van netmanagement naar integraal programmeren.”

In bijgaande video’s vertellen Rijxman en Klein meer over hun visie.

Bron: BM

Bericht delen