NPO en Talpa reageren niet op geruchten overstap Frans Klein
vrijdag 30 juni 2023

NPO en Talpa reageren niet op geruchten overstap Frans Klein

NPO-directeur Frans Klein stapt volgens het AD over naar Talpa Network, het mediabedrijf van John de Mol. Zowel Talpa Network als de NPO melden niet in te gaan op geruchten.

Klein is directeur Video bij de NPO. Hij legde eind vorig jaar zijn taken neer in afwachting van de uitkomsten van het onderzoek dat de NPO doet naar misstanden bij De Wereld Draait Door (DWDD). Volgens het AD zet de 58-jarige Klein binnenkort zijn handtekening onder het contract met Talpa.

Het is niet bekend welke functie Klein bij Talpa Network gaat vervullen. Het bedrijf heeft Paul Römer als directeur radio en tv, Marco Louwerens als directeur tv en René Oosterman als baas van SBS6. Eerder dit jaar vertrok wel strategisch adviseur Erland Galjaard bij Talpa.

Klein is bij de NPO verantwoordelijk voor de programmering. Hij was tot 2014 tv-directeur bij BNNVARA, waarna hij de overstap naar de directie van de NPO maakte.

Nadat de Volkskrant in november een artikel had gepubliceerd over de misstanden achter de schermen bij DWDD, besloot Klein na onderzoek van de NPO zijn functie tijdelijk neer te leggen. Hij was destijds als tv-directeur verantwoordelijk voor het programma van BNNVARA.

“Om te voorkomen dat er discussie kan ontstaan over de onafhankelijkheid van het onderzoek, heeft Frans Klein aangegeven tijdelijk zijn functie neer te leggen in afwachting van de uitkomsten van het onderzoek”, schreef de NPO in een verklaring.

Klein lijkt de uitkomsten van het onderzoek nu niet te willen afwachten met zijn mogelijke overstap naar Talpa Network.

Bron: Nu.nl/BM

Bericht delen