NOS vernieuwt zondagavond Eredivisiesamenvattingen
vrijdag 10 november 2023

NOS vernieuwt zondagavond Eredivisiesamenvattingen

De NOS gaat de uitzending NOS Studio Sport Eredivisie op zondagavond 19.00 uur in een nieuw jasje steken. Vanaf aankomende zondag voorziet analist Leonne Stentler de Eredivisiesamenvattingen van voetbalanalyses en andere interessante inzichten. Gert van ’t Hof presenteert de uitzendingen.

NOS Studio Sport Eredivisie draait ook in de nieuwe opzet om de samenvattingen van de voetbalwedstrijden op zondagmiddag. Extra is dat de kijker meer inzicht krijgt in bepaalde spelsituaties of andere gebeurtenissen bij een wedstrijd. Leonne Stentler licht een speler uit, kiest het doelpunt van het weekeinde, analyseert een spelsituatie of reageert op een interview, een VAR-moment of andere opvallende zaken. Korte intermezzo’s om de uitzending voor de kijker nog interessanter te maken. De uitgebreide analyse volgt later op de avond in NOS Studio Voetbal.

Leonne Stentler (37) is een oud-voetballer van onder meer ADO Den Haag, Ajax en het Nederlands elftal. Sinds 2019 is zij analist bij de NOS, onder meer bij de WK’s en EK’s voetbal. Ook is zij een van de vaste gezichten bij NOS Eredivisie op Vrijdag en schuift ze met regelmaat aan bij NOS Studio Voetbal en NOS Langs de Lijn.

NOS-presentator Gert van ’t Hof (49) begon in 2013 bij NOS Sport en presenteert onder meer NOS Studio Sport Eredivisie en de programma’s rond de interlands van het Nederlands elftal voor vrouwen, waar Leonne Stentler en hij al jaren samenwerken.

NOS Studio Sport Eredivisie
De zondagavonduitzending van NOS Studio Sport is al decennia lang een begrip in Nederland. Op 5 april 1959 was de eerste uitzending van Sport in Beeld, de voorloper van NOS Studio Sport. Hele generaties hebben sindsdien op zondag ‘met het bord op schoot’ de samenvattingen van de Eredivisie bekeken.

NOS Studio Sport Eredivisie is zondag 12 november te zien om 19.00 uur op NPO 1, NOS.nl, de NOS-app en NPO Start.

Bron: NOS/BM
Foto: Rogier Veldman/NOS

Bericht delen