Dinsdag 16 januari 2018

Nieuwe gezichten in KRO Brandpunt

Op 8 september start een nieuw seizoen van KRO Brandpunt. Aan het team van het journalistieke programma zijn een aantal nieuwe gezichten toegevoegd. De vaste kern wordt aangevuld door Eva Jinek, Liesbeth Staats en voormalig EenVandaag-verslaggever Henk van der Aa.

In wisselende samenstellingen pakken de anchors wekelijks verschillende onderwerpen aan. Eva Jinek: “Ik vind het een enorme eer om mee te werken aan Brandpunt; een echt reportageprogramma, dat een venster op de wereld biedt.”

Ook voormalig EenVandaag-verslaggever Henk van der Aa ziet zijn overstap als een uitdaging: “Na zeven jaar bij EenVandaag onderwerpen te hebben belicht, zie ik het als een eer mijn onderzoeksjournalistiek toe te mogen passen bij dit gerenomeerde programma. Uiteraard heb ik Brandpunt de afgelopen jaren vanaf de zijlijn gevolgd. Ik vind het dan ook fantastisch om hieraan te mogen bijdragen.”

Voor Liesbeth Staats voelt de komst naar Brandpunt als thuiskomen: “Ik heb natuurlijk al eerder als freelancer aan een aantal uitzendingen meegewerkt, dus voor mij is het een heel bewuste beslissing geweest naar de KRO te komen. Ik kijk er naar uit om met de huidige anchors samen te werken en om betrokken journalistieke achtergrondreportages te maken.”

KRO-mediadirecteur Taco Rijssemus: “Ik ben blij met de komst van Eva, Liesbeth en Henk naar Brandpunt. Alle drie zijn journalisten met een lange staat van dienst. Het is bekend dat wij een actieve bijdrage willen leveren aan de opinieprogrammering van de NPO, ook in de toekomstige samenwerking met de NCRV. Met het aantrekken van deze drie journalisten zetten we die ambitie extra kracht bij.”

KRO Brandpunt is vanaf 8 september wekelijks te zien op zondagavond om 22.15 uur op Nederland 2.

Bron: KRO/Broadcast Magazine

Bericht delen