Woensdag 17 januari 2018

Nederlandse vakjury Eurovisie Songfestival bekend

De finale van het Eurovisie Songfestival in Kiev vindt op zaterdag 13 mei plaats. O’G3NE komt namens Nederland in actie op 11 mei tijdens de tweede halve finale.

AVROTROS heeft zondag de leden van de Nederlandse vakjury bekend gemaakt. Vijf juryleden gaan voor de tweede halve finale en de finale van het Eurovisie Songfestival de helft van het aantal punten toekennen.

John Ewbank 
John Ewbank is componist, songwriter en muziekproducer. Hij schreef veel hits voor Marco Borsato, zoals ‘Dromen zijn bedrog’, ’Binnen’ en ‘Rood’. 

Gordon Groothedde 
Gordon Groothedde is componist, producer en gitarist. Hij werkte samen met onder anderen Nick & Simon, Krezip, Guus Meeuwis en René Froger. 

Marjolein Dekkers 
Marjolein Dekkers is Hoofd Radio bij Omroep MX. Voorheen werkte ze ook bij verschillende omroepen achter de schermen. 

Erica Groeneveld 
Erica Groeneveld, ook wel Erica Greenfield, is een zangeres. Ze stond in 2015 in de halve finale van de Duitse Idols: ‘Deutschland sucht den Superstar’. 

Matthijs van Duijvenbode 
Matthijs van Duijvenbode is producer en songwriter. Bovendien is hij de manager en toetsenist van Douwe Bob. Hij speelde vorig jaar tijdens het Eurovisie Songfestival ‘Slow Down’ in de band van Douwe Bob.

Bron: AVROTROS/BM

Bericht delen