Nederlandse familiefilm Knor is inmiddels aan 28 landen verkocht
woensdag 28 juni 2023

Nederlandse familiefilm Knor is inmiddels aan 28 landen verkocht

De Nederlandse animatiefilm Knor is tot dusver verkocht aan maar liefst 28 landen. Dat heeft distributeur Gusto Entertainment, die de film in de Nederlandse bioscopen uitbracht, woensdag bekendgemaakt.

De film zal onder anderen in de bioscoop te zien zijn in Zuid-Afrika, het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten, Australië, China, Spanje, Duitsland, Frankrijk en Japan. Knor is geregisseerd door Mascha Halberstad. Marleen Slot van Viking Film is de producent.

De animatiefilm Knor was een succes in de Nederlandse bioscopen en won al diverse prijzen. Knor kreeg op het Nederlands Filmfestival drie Gouden Kalveren, waaronder die voor beste film, en werd ingezonden voor de Oscars. Eerder ontving Knor ook drie prijzen bij de uitreiking van de Dutch Directors Awards.

De animatiefilm gaat over het meisje Babs, dat voor haar negende verjaardag van haar opa uit Amerika het varkentje Knor cadeau krijgt. Haar ouders zijn daar niet zo blij mee, maar Babs mag het diertje houden op voorwaarde dat Knor een puppycursus volgt. De belangrijkste stemmen zijn ingesproken door Jelka van Houten, Kees Prins, Henry van Loon en Hiba Ghafry.

Bron: Nu.nl/BM

Bericht delen