Livestream uitreiking Zilveren Nipkowschijf en Reissmicrofoon
woensdag 24 juni 2020

Livestream uitreiking Zilveren Nipkowschijf en Reissmicrofoon

Donderdagmiddag 25 juni komen de jury’s van de Zilveren Nipkowschijf en Reissmicrofoon in Amsterdam samen om de finale keuze te maken uit de genomineerde kandidaten voor de prijzen van 2020.

Aansluitend worden om 16.00 uur de winnaars en genomineerden gehuldigd tijdens een bescheiden uitreikingsceremonie, gepresenteerd door de beide juryvoorzitters: Vincent Bijlo en Renate van der Bas.

Bij deze ceremonie kan helaas geen publiek aanwezig zijn, maar het is live te volgen via Facebook en YouTube. Tijdens het eerste gedeelte worden de winnaars gehuldigd van de Speciale Vermeldingen: 3FM presentator Sagid Carter en het VPRO televisieprogramma 100 dagen voor de klas. Ook krijgen tv-presentator Matthijs van Nieuwkerk en radiomaker Peter van Bruggen respectievelijk de Ere Zilveren Nipkowschijf en de Ere Zilveren Reissmicrofoon uitgereikt.

Tijdens het tweede gedeelte – vermoedelijk vanaf 16.40 uur – worden de genomineerden voor de Zilveren Reissmicrofoon en Zilveren Nipkowschijf 2020 gehuldigd en vindt tenslotte de bekendmaking van de uiteindelijke winnaars plaats.

De genomineerden voor de Zilveren Reissmicrofoon zijn: BNR’s Big Five, Stefan Stasse (KRO-NCRV) en de podcast Virus Verhalen (NPO Radio 1/NTR). De genomineerden voor de Zilveren Nipkowschijf zijn: Brieven aan Andalusië (VPRO), Frontberichten en Oogappels (beide BNNVARA). De juryrapporten zijn te lezen op www.nipkowschijf.nl.

Bron: Stichting Nipkow/BM

Bericht delen