Knor krijgt zes maanden na release Gouden Film Award
dinsdag 3 januari 2023

Knor krijgt zes maanden na release Gouden Film Award

De animatiefilm Knor kan na drie Gouden Kalveren ook een Gouden Film Award toevoegen aan het erelijstje. De Nederlandse stop-motion animatie heeft 100.000 bezoekers getrokken, maakt het Nederlands Film Festival (NFF) dinsdag bekend.

Knor won vorig jaar onder meer het Gouden Kalf voor Beste Film en is gekozen als Nederlandse inzending voor de Oscar voor beste lange animatie. 24 januari wordt bekend of de film bij de genomineerden hoort.

Knor kwam uit in juli 2022 en is geregisseerd door Mascha Halberstad. Onder anderen Jelka van Houten, Henry van Loon en Kees Prins hebben stemmen ingesproken voor de film.

De animatiefilm gaat over het meisje Babs, dat voor haar negende verjaardag van haar opa uit Amerika het varkentje Knor cadeau krijgt. Haar ouders zijn daar niet zo blij mee, maar Babs mag het diertje houden op voorwaarde dat Knor een puppycursus volgt. Maar dan blijkt opa stiekem andere plannen te hebben met Knor.

De Gouden Film Award is een initiatief van het Nederlands Film Festival met ondersteuning van het Abraham Tuschinski Fonds. Knor is de tweede film die dit jaar de eer te beurt valt, Hotel Sinestra was de eerste.

Bron: Nu.nl/BM

Bericht delen