Klaasje Meijer wint The Big Balance
zondag 2 januari 2022

Klaasje Meijer wint The Big Balance

Sinds het SBS6-programma The Big Balance van start ging weet heel Nederland wat highlinen is, en dat het nog moeilijker is dan het lijkt. Van de zes BN’ers die zich voor het tv-evenement maandenlang in het zweet werkten, kon er maar eentje winnen.

In de finale op Nieuwjaarsdag bleek voormalig K3-zangeres Klaasje Meijer de koelbloedigste. Zij liep in de nok van de Johan Cruijff ArenA over een strakgespannen lijn van twintig meter lang en slechts 2,5 centimeter breed – en won daarmee The Big Balance.

In de finale, die 404.000 kijkers trok, was Klaasje de enige die haar hoogtevrees overwon. Ze liep de volledige lijn op maar liefst veertig meter hoogte. Hiermee liet ze Olympisch windsurfkampioen Kiran Badloe, meervoudig wereldkampioen kickboksen Remy Bonjasky, basketballer Chatillla van Grinsven en realityster en DJ Dave Roelvink overtuigend achter zich. Illusionist Hans Klok verliet het strijdtoneel al voor de finale, met een blessure.

Gedurende drie afleveringen werd in The Big Balance al snel duidelijk hoe groot de uitdaging was. De BN’ers leerden in vier maanden tijd de verschillende technieken. Daarnaast voerden ze spectaculaire opdrachten uit, die meetelden voor het eindklassement. Ze werden gedurende die trainingen en de opdrachten tot het uiterste gedreven en dat heeft veel van ze gevergd. De angst om te vallen, de angst voor die enorme hoogte: het bleek allemaal lastiger te bedwingen dan ze vooraf dachten.

Klaasje Meijer is meer dan trots: “Ik had van tevoren nooit verwacht dat ik zo’n avontuurlijke wedstrijd kon winnen. Ik heb mijn angsten overwonnen en dat geeft me een enorme boost voor de toekomst.”

The Big Balance wordt geproduceerd door Talpa Entertainment Productions en is een format van SPEKTR en Talpa Concepts. Hélène Hendriks is de presentatrice.

Bron: Talpa Network/BM
Foto: William Rutten/Talpa

Bericht delen