Jeroen van Koningsbrugge heeft hoofdrol in tweede editie Scrooge Live
zaterdag 6 november 2021

Jeroen van Koningsbrugge heeft hoofdrol in tweede editie Scrooge Live

Jeroen van Koningsbrugge speelt dit jaar de hoofdrol in Scrooge Live, de live vertolking van Charles Dickens’ A Christmas Carol. Dat maakt Omroep MAX bekend.

Het verhaal over gierigaard Ebenezer Scrooge die op Kerstavond drie geesten op bezoek krijgt, wordt dit jaar bewerkt door Kasper van Kooten. Van Kooten speelde vorig jaar nog de rol van het personage Bob Cratchit, de boekhouder van Scrooge. Die rol wordt nu gespeeld door Sergio IJssel. Ook onder anderen Joep van Deudekom, Karin Bloemen en Tygo Gernandt hebben rollen bemachtigd.

De regie is in handen van David Grifhorst en Eric van Tijn heeft de muzikale leiding over Scrooge Live. De bekende Friese zangeres Elske DeWall is de frontvrouw van het koor met carol singers. De live uitzending is te zien op 18 december om 20.30 uur op NPO 1.

De boodschap van Scrooge Live is nog altijd actueel en urgent. In Nederland leven op dit moment ruim 300.000 kinderen en jongeren tot 21 jaar in armoede, met alle gevolgen van dien. Het doel van de uitzending is om het probleem aan de kaak te stellen en om zoveel mogelijk geld op te halen, om deze kinderen aan nieuwe kleding te helpen.

Scrooge Live wordt geproduceerd door Mediawater in samenwerking met Nationaal Fonds Kinderhulp en Omroep MAX.

Bron: Omroep MAX/Nu.nl/BM
Foto: Jasper van Bladel/Omroep MAX

Bericht delen