ITV wil EndemolShine overnemen
zondag 16 september 2018

ITV wil EndemolShine overnemen

De Britse commerciële zendergroep ITV heeft interesse om EndemolShine Group over te nemen. De krant The Sunday Times heeft dit zondag gemeld.

ITV is officieel het biedingsproces ingegaan terwijl de verkoopbesprekingen op gang komen. EndemolShine is momenteel actief in 23 landen en bestaat uit ruim 120 tv-productiebedrijven.

Het bedrijf is naar verluidt circa 3 miljard euro waard. ITV-directeur Carolyn McCall: “We hebben in de afgelopen vijf jaar veel overnames gedaan en de omvang van de activiteiten verdubbeld. We zullen organisch blijven groeien en we zullen daarnaast blijven kijken naar fusies en overnames. EndemolShine is daarbij een optie.”

EndemolShine is nu eigendom van Apollo Global en 21st Century Fox. Recent lieten BBC Studios en Fremantle-eigenaar RTL weten geen interesse te hebben om het bedrijf over te nemen. EndemolShine ontstond in 2014 door de samenvoeging van de productiemaatschappijen Endemol, Shine en Core Media. De internationale televisieproducent leed vorig jaar een nettoverlies van 351 miljoen euro. Het bedrijf realiseerde een omzet van 1,9 miljard euro, 5 procent minder dan een jaar eerder.

Een overname van EndemolShine door ITV zou ook John De Mol herenigen met het bedrijf dat hij lang geleden oprichtte met Joop van den Ende. De Mol verkocht zijn bedrijf Talpa Media aan ITV in 2015. Mogelijk zal de overname van EndemolShine door ITV bekend worden gemaakt tijdens de komende Mipcom in Cannes, die op 15 oktober van start gaat. Carolyn McCall zal daar een keynote toespraak houden.

Bron: BM

Bericht delen