Five Days Inside komt terug bij RTL 5
woensdag 25 augustus 2021

Five Days Inside komt terug bij RTL 5

In het aanstaande seizoen van Five Days Inside gaat het nieuwe presentatietrio Natasja Froger, Geraldine Kemper en Rick Brandsteder ‘inside’ bij bijzondere locaties, die normaal gesproken voor het publiek gesloten blijven.

Dit seizoen nemen de presentatoren de kijkers onder andere mee naar een opvang voor vrouwen die te maken hebben (gehad) met zwaar seksueel geweld, een dak- en thuislozenopvang in centrum Rotterdam en een offshore productieplatform voor gaswinning. Five Days Inside is vanaf woensdag 1 september wekelijks om 20.30 uur te zien bij RTL 5.

Natasja Froger: “Na mijn bezoeken in het vorige seizoen, dacht ik wel enigszins voorbereid te zijn, maar toch werd ik overvallen door emoties toen ik De Veilige Veste bezocht. Hier verblijven kinderen en vrouwen die met zwaar seksueel geweld te maken hebben gehad. Door deze gruwelijke verhalen, waarvan het des te belangrijker is dat ze worden verteld, had ik voor het eerst in mijn leven nazorg nodig.”

Geraldine Kemper: “Bij RTL kan ik de mix opzoeken tussen entertainment enerzijds en het vertellen van bijzondere verhalen anderzijds. Het is dan ook een eer om Five Days Inside te mogen presenteren. De bezoeken aan het epilepsiecentrum en de instelling voor dwarslaesierevalidatie en de verhalen die ik daar heb gehoord, zullen me nog lang bijblijven. Het bezoek aan het offshore productieplatform, waarvoor ik zelfs een veiligheidstraining moest volgen, was even indrukwekkend als spectaculair.”

Rick Brandsteder: “Ik ben vanaf het eerste uur fan van Five Days Inside. Toen ik de kans kreeg dit te presenteren, was dat dan ook een droom die uitkwam. Ik heb onder andere een Rotterdamse dak- en thuislozenopvang bezocht en ik kan niet wachten om de kijker de verhalen áchter de mensen die daar wonen en verblijven te laten zien. Het deed mij in elk geval beseffen dat niks vanzelfsprekend is en je zomaar van het ene op het andere moment alles kwijt kunt raken.”

Five Days Inside wordt geproduceerd door Vincent TV Producties.

Bron: RTL Nederland/BM

Bericht delen