Film Barbie van Greta Gerwig brengt al meer dan 1 miljard dollar op
dinsdag 8 augustus 2023

Film Barbie van Greta Gerwig brengt al meer dan 1 miljard dollar op

Amper drie weken na de release van Barbie is de film wereldwijd door de grens van 1 miljard dollar heen bij de kaartverkoop. Het is de eerste door een vrouw geregisseerde film die deze mijlpaal bereikt.

De film van Greta Gerwig is de 53e film die wereldwijd minimaal 1 miljard dollar (zo’n 907 miljoen euro) opbrengt bij de kassa van de bioscoop. In het eerste weekend na de release op 21 juli haalde Barbie al 110 miljoen dollar op in de Verenigde Staten. Ook dat was een mijlpaal voor een film die door een vrouw geregisseerd is.

In Barbie komt de hoofdpersoon, gespeeld door Margot Robbie, vanuit de Barbie-wereld terecht in de echte wereld. In de film worden onder meer de verschillen getoond van de matriarchale cultuur (waarbij vrouwen het meer voor het zeggen hebben) in de Barbie-wereld en de patriarchale cultuur (waarbij mannen de hogere machtsposities hebben) van de echte wereld.

De film heeft sinds de release op 19 juli in Nederland al één miljoen bezoekers getrokken, laat filmstudio Warner Bros. weten. De miljoenste bezoeker werd maandag 7 augustus in Kinepolis Jaarbeurs Utrecht verrast met een paar Barbie-cadeautjes.

Bron: Nu.nl/BM

Bericht delen