Banijay Benelux, Fremantle Netherlands en ITV Studios Netherlands partners TV Academy
dinsdag 24 augustus 2021

Banijay Benelux, Fremantle Netherlands en ITV Studios Netherlands partners TV Academy

Per september zal TV Academy haar tiende studiejaar aanvangen met drie grote nieuwe
media partners, te weten Banijay Benelux, Fremantle Netherlands en ITV Studios
Netherlands. Hiermee verstevigt TV Academy haar doel om een brug te slaan tussen
bedrijfsleven, creatief talent en onderwijs. Behalve financiële ondersteuning leveren alle partners een bijdrage aan talentontwikkeling en zijn zij betrokken bij het inhoudelijk vormgeven van het lesprogramma door middel van het geven van masterclasses en praktijkopdrachten.

TV Academy leidt sinds 2011 jonge makers op om een stevige voet aan wal van het medialandschap te kunnen zetten. Het studiejaar duurt acht maanden en richt zich op meerdere disciplines van het crossmediale televisievak, van conceptontwikkeling tot uitvoering.

De studenten kunnen zich ontplooien tot bijvoorbeeld conceptontwikkelaar, online creator, producer, redacteur, presentator, camjo of cameravrouw/man. Een dag per week volgen de studenten lessen en masterclasses en werken zij, in samenwerking met onze partners, aan gerichte opdrachten. Op deze manier vormt TV Academie een springplank voor jong talent. Door het intensieve contact met de wervings- en selectieafdelingen van alle partners, biedt TV Academy aan zowel studenten als alumni zicht op uitdagende functies binnen de mediabranche.

Sinds de start in 2011 krijgt TV Academy steun van Mediacollege Amsterdam en United. Daarnaast is vanaf september 2019 een samenwerking gestart met Talpa. En in september 2020 heeft ook NPO 3 Online zich aangesloten. Nu zijn daar dus Banijay, Fremantle en ITV Studios bijgekomen.

Bron: TV Academy/BM

Bericht delen