AVROTROS helpt medewerkers de inflatie het hoofd te bieden
vrijdag 9 september 2022

AVROTROS helpt medewerkers de inflatie het hoofd te bieden

Alle AVROTROS-medewerkers met een CAO-contract krijgen maandelijks een extra bedrag van 100 euro netto. Dit bedrag zal tot het einde van het jaar worden uitgekeerd. De omroep hoopt dat haar medewerkers daarmee de door de inflatie uitzonderlijk gestegen kosten in hun levensonderhoud kunnen betalen. Dit meldt Villamedia.

‘Over augustus is de inflatie zelfs verder opgelopen naar 12 procent. Dat is het hoogste cijfer ooit in Nederland gemeten. De overheid zal pas vanaf 2023 maatregelen nemen om de afgenomen koopkracht te compenseren’, schrijft de omroep in een mail aan haar werknemers.

AVROTROS had geen mogelijkheid om de CAO open te breken, maar doordat er eerder is bezuinigd op organisatiekosten komt er dit jaar geld vrij. ‘We hebben daarom besloten dit aan te wenden om zo een bijdrage te kunnen leveren aan jullie gestegen kosten. We beseffen dat dit lang niet al jullie problemen oplost, maar hopen met dit gebaar een klein verschil te kunnen maken.’

NVJ hoopt op navolging
De Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ) juicht het initiatief van AVROTROS van harte toe, laat secretaris Omroep Wais Shirbaz aan Villamedia weten.

“We hopen dat alle omroepen en andere mediaorganisaties dit voorbeeld gaan volgen en hun medewerkers een crisiscompensatie geven. Freelance journalisten en programmamakers moeten ook gecompenseerd worden, omdat zij net als alle andere collega’s hard geraakt worden door de torenhoge inflatie en het koopkrachtverlies.”

De NVJ wil de komende weken met haar leden, de ondernemingsraden, redactieraden en mediaorganisaties in gesprek om gezamenlijk tot een passende aanpak te komen voor deze uitzonderlijk moeilijke situatie.

Bron: Villamedia/BM

Bericht delen