Animatiefilm Knor te zien in Chinese, Australische en Britse bioscopen
zondag 23 april 2023

Animatiefilm Knor te zien in Chinese, Australische en Britse bioscopen

De Nederlandse animatiefilm Knor zal binnenkort ook in Chinese, Australische en Britse bioscopen te zien zijn. Knor is geregisseerd door Mascha Halberstad en Marleen Slot van Viking Film is de producent.

Knor was een succes in de Nederlandse bioscopen en won al diverse prijzen. De film won op het Nederlands Filmfestival drie Gouden Kalveren, waaronder die voor de beste film, en werd ingezonden voor de Oscars. Eerder deze week kreeg Knor ook drie prijzen bij de uitreiking van de Dutch Directors Awards.

De animatiefilm gaat over Babs, die voor haar negende verjaardag het varkentje Knor cadeau krijgt van haar opa uit de VS. Haar ouders zijn daar niet zo blij mee, maar Babs mag het diertje houden op voorwaarde dat Knor een puppycursus volgt. Maar dan blijkt opa stiekem andere plannen te hebben met Knor. De belangrijkste stemmen zijn ingesproken door Jelka van Houten, Kees Prins, Henry van Loon en Hiba Ghafry.

Knor is een stop-motionfilm. Dat betekent dat een regisseur de beelden maakt door poppen van klei of plastic shot voor shot vast te leggen terwijl de pop in elk shot een net iets andere houding heeft. Door deze beelden achter elkaar af te spelen, lijkt het alsof de poppen bewegen.

Bron: Nu.nl/BM

Bericht delen