Podcastserie Welkom in de AI-fabriek gelanceerd
zaterdag 21 oktober 2023

Podcastserie Welkom in de AI-fabriek gelanceerd

De wereld is in de ban van kunstmatige intelligentie. Zo schrijft ChatGPT alles waar je maar opdracht toe geeft. Dit heeft allerlei praktische voordelen voor onze samenleving. Maar, AI vormt ook een gevaar. Overtuigende nepvideo’s, desinformatie, reputatieschade en privacy-inbreuken zijn aan de orde van de dag.

Wat zijn mogelijke gevolgen van het gebruik van AI voor ons? Hoe blijven we logisch nadenken in het debat? Over die vraag gaat Ilyaz Nasrullah in gesprek met verschillende experts in de nieuwe zesdelige podcastserie Welkom in de AI-fabriek, een samenwerking van BNR en Trouw. Hij neemt je mee in de wereld achter het chatvenster en daagt de luisteraar uit zelf kritisch te blijven nadenken.

Hoofdredacteur BNR Marc Adriani: “AI is here to stay, en de vraag is in hoeverre we het toelaten in ons dagelijks leven. Onze taak als nieuwszender is om het publiek optimaal te informeren, en met deze podcast doen we dat.”

Adjunct-hoofdredacteur Trouw Wendelmoet Boersema : “Ilyaz Nasrullah zit met zijn columns voor Trouw boven op de digitale ontwikkelingen, met een scherp oog voor politiek en samenleving. In deze podcast neemt hij met dezelfde energie en scherpte AI onder de loep.”

Over Ilyaz Nasrullah
Nasrullah is een informaticus met een achtergrond in data science. Hij adviseert bedrijven, onderwijs- en onderzoeksinstellingen en overheden over digitale technologie in het algemeen, en kunstmatige intelligentie in het bijzonder.

Bron: BNR/BM

Bericht delen