Daan Nieber presenteert De bouw maakt het
maandag 17 juli 2023

Daan Nieber presenteert De bouw maakt het

In het nieuwe RTL 4-programma De bouw maakt het duikt presentator Daan Nieber in de wereld van de bouw en infrastructuur. We krijgen een kijkje achter de hekken van de bouwplaats en ontmoeten de passievolle bouwers die werken aan het Nederland van de toekomst.

Waar je bij ‘de bouw’ misschien alleen denkt aan timmermannen en stratenmakers die buiten met hun handen werken, heeft de bouw vandaag de dag veel meer te bieden: van omgevingsmanagers tot kraanmachinisten en van moderne laadstations tot historische restauratie: de bouw maakt het allemaal.
 
Elke aflevering ontdekt Daan de wereld van de bouw en infra op verschillende manieren. Zo gaat hij wekelijks langs bij een unieke bouwplaats, zoals bij de bouw van het nieuwe Cambuur stadion. Hier ontdekt Daan wat allemaal bij zo’n groots project komt kijken voordat de eerste bal wordt afgetrapt.

Daarnaast gaat Daan Nieber elke week in de leer bij een bijzondere bouwer. Hij ontmoet Jessica, die als vrouwelijke kraanmachiniste al jaren gelukkig is in een mannenwereld en ook leert hij de kneepjes van het timmermansvak van een Friese vader en zoon. Tot slot kijkt Daan elke week mee bij het herstel van de Haringvlietbrug. Want de impact van de sluiting is groot, maar wat gebeurt er eigenlijk met de brug in de acht weken die hij dicht is?
 
Bouwend Nederland, de vereniging van bouw- en infrabedrijven, is initiatiefnemer van het programma De bouw maakt het. Het is onderdeel van een grotere campagne met als doel te laten zien wat de bouw en infra doet, hoe dat steeds slimmer gebeurt en vooral waarom dat belangrijk is voor Nederland.

De bouw maakt het is vanaf 26 augustus elke zaterdag om 17.00 uur te zien bij RTL 4. I Care Producties is de producent.

Bron: ICP/BM

Bericht delen