Zwarte Pieten bellen aan bij woning Akwasi
zondag 15 november 2020

Zwarte Pieten bellen aan bij woning Akwasi

Zwarte Piet-aanhangers hebben zaterdagmiddag, verkleed als Zwarte Piet, aangebeld bij de woning van rapper Akwasi en een jutezak achtergelaten. Onder andere vanuit de politiek wordt verontwaardigd gereageerd op het incident en wordt er over “pure intimidatie” gesproken.

Op een video die verspreid is door een pro-Zwarte Pieten Actiegroep is te zien hoe er aangebeld wordt bij de woning van de rapper. In het filmpje zegt een lid van de actiegroep dat ze zich bij de woning van Akwasi bevinden en “eens gaan kijken of hij thuis is”. Toen er niet werd opengedaan lieten ze de jutezak met nepcadeaus achter.

De politie bevestigt dat er een incident heeft plaatsgevonden op zaterdagochtend. Ze zeggen goed contact te hebben met Akwasi, maar kunnen in verband met privacyredenen niet zeggen of hij aangifte heeft gedaan. Akwasi noemt de actie “een bewijs waarom Omroep ZWART zo nodig is”, verwijzend naar de omroep die hijzelf oprichtte om meer diversiteit en kleur op televisie te brengen.

Tijdens een demonstratie in Amsterdam, in juni, zei Akwasi dat hij Zwarte Piet hoogstpersoonlijk in zijn gezicht zou trappen als hij hem in november tegen zou komen. Het Openbaar Ministerie (OM) seponeerde een zaak tegen hem wegens opruiing, nadat Akwasi die woorden introk.

Bron: Nu.nl/BM

Bericht delen