Patrick Brand
Group Marketing & Communications Director EMG
2023 - week 16

Women in Broadcast

Gisteren sprak ik collega Wendy Hendrickx van Formula One Management hier op de beursvloer van de NAB. Wendy loopt alweer heel wat jaartjes mee in onze industrie en is na een carrière bij onder meer Southfields sinds een paar jaar verantwoordelijk voor de live productie van alle F1-races. Best een leuke baan toch?

Ze is in Las Vegas vanwege een werkbezoek van de Grand Prix die hier plaatsvindt op 16-18 november én een bezoek aan de NAB. Logisch, want alles wat de F1-uitzendingen zo enorm interessant maakt, wordt mogelijk gemaakt door techniek. En al die techniek vind je hier op de beurs. De GP van Las Vegas belooft de meest aansprekende van het seizoen te worden voor ons als kijkers thuis, dat kun je je wel iet bij voorstellen denk ik zo.

Als vrouw is Wendy veruit in de minderheid op de beurs, en ook is ze een van de weinige vrouwelijke topmanagers bij de Formule 1. En precies daarom wilde ik haar even spreken. Op donderdagmiddag 15 juni organiseren wij namelijk samen met Sportsvideo Group een eerste ‘Women in Broadcast’ evenement bij David’s op het Media Park. Hoe leuk zou het niet zijn als Wendy haar ervaringen als vrouwelijke manager bij de Formule 1 zou komen delen?
En gelukkig, dat wil ze graag. In onze industrie zijn weliswaar veel vrouwen werkzaam, maar in bijvoorbeeld mijn wereldje van facilitaire bedrijven is zeker 80% man. Binnen EMG hebben wij Diversiteit en Inclusie hoog op de agenda staan en dus organiseren wij dit discussie- en netwerkevent.

Natuurlijk gaat diversiteit meer dan alleen over gender, maar je moet ergens beginnen nietwaar? We gaan het in juni ook hebben over de potentie van vrouwensport op de Nederlandse televisie. In het buitenland scoort vrouwensport steeds beter, hoe is dat bij ons? Dus ‘save the date’, donderdagmiddag 15 juni ergens tussen 15:00 en 18:00, voor vrouwen én mannen! Mail me als je interesse hebt om te komen of deel te nemen aan de discussie: patrick.brand@emglive.com. Tot morgen!

Patrick Brand
Group Marketing & Communications Director EMG 

De week van Patrick Brand

Group Marketing & Communications Director EMG
2023 - week 16