Patrick Brand
Group Marketing & Communications Director EMG
2023 - week 16

Sphere

De NAB is weer voorbij en als je dit leest ben ik ook weer in Nederland, de ‘Entertainment Capital of the World‘ achter me gelaten. Met de komst van de F1 (zieWoensdag’) laat Las Vegas echt zien alles uit de kast te halen om top of mind te blijven en zo miljoenen bezoekers te blijven trekken. 

Dat doet men ook met de bouw van de ruim twee miljard dollar kostende Sphere. De monorail die tussen een aantal hotels en het Convention Centre pendelt kwam vlak langs dit immense futuristische ‘bolwerk’ oftewel hypermoderne concert/entertainment locatie en dus konden we dit gevaarte van dichtbij bekijken. De Sphere heeft de vorm van een (wereld)bol, is 112 meter hoog (net zo hoog als de Domtoren), 157 meter breed en is van buiten én binnen volledig van led-panelen voorzien, het totale led-oppervlak behelst ruim vier voetbalvelden! 

Ook zullen er duizenden (!) speakers en andere foefjes worden aangebracht die voor een 4D ‘immersive experience’ moeten zorgen voor de 17.500 zitplaatsen. Volgens mijn taxichauffeur, doorgaans de best ingelichte mensen, vindt de opening plaats in september, mooi op tijd voor de Formule 1 dus die langs de Sphere zal rijden. Wat al wel bekend was dat niemand minder dan U2 de opening zal verzorgen en met hun ‘Achtung Baby’ show waarschijnlijk maandenlang te zien zal zijn in deze venue.

U2 was met hun legendarische Zoo TV tour in 1992 de eerste band die een heuse tv-studio integreerde in hun show en live beelden mengde met allerlei andere bronnen. Video en live muziek kwamen samen om nooit meer uit elkaar te gaan. Ik hoop dat de show ook volgend jaar april tijdens de NAB nog te zien zal zijn, inclusief de Nederlandse stand-in drummer Bram van Bergen. 

Ik ga wel vast sparen voor een kaartje, want ja, die twee miljard moet worden terugbetaald en U2 zal het ook niet voor niets doen. Maar wellicht mag ik van Jeroen te Nuijl dan opnieuw De Week Van doen en zullen ze me op een perskaart binnenlaten? Heb een goed weekend!

Patrick Brand
Group Marketing & Communications Director EMG 

De week van Patrick Brand

Group Marketing & Communications Director EMG
2023 - week 16