Annabelle Aaftink
Senior programmaontwikkelaar Tuvalu
2020 - week 21

Wanneer ik later groot ben

Ik had het laatst met een collega over onze carrières so far. Hij vroeg mij wat ik vroeger als kind wilde worden en of die droom is uitgekomen.

Toen ik klein was, wilde ik heel graag helikopterpiloot en actrice worden. Met een helikopter wilde ik als ranger in Canada gewonde beren redden en als actrice zou ik net als mijn idool Pietje Bell iedereen aan het lachen maken. Mijn fantasie was groter dan ikzelf.
Helaas voor mij kwam ik er op een gegeven moment achter dat vliegen in een helikopter niet heel ideaal is voor iemand met hoogtevrees en toen ik eindelijk een hoofdrol te pakken had in een musical van een jeugdtheaterschool, ging ik bijna out van de zenuwen en wilde ik het podium niet meer op.
Ik moest mijn koers wijzigen en kwam bij een media- en entertainmentmanagementopleiding terecht die mij uiteindelijk bij Tuvalu bracht. Daar werk ik nu vijf jaar met veel plezier als ontwikkelaar. En ik zit er helemaal op mijn plek.
Mijn fantasie gebruik ik in het schrijven van series. En zonder dat ik hoef te vliegen, word ik dagelijks geconfronteerd met beren op de weg (zoals de printer die het begeeft vlak voor ik weg moet naar een pitch) en maak ik mijn collega’s elke keer weer aan het lachen wanneer ik voor de zoveelste keer struikel over mijn woorden.

Annabelle Aaftink
Senior programmaontwikkelaar Tuvalu

De week van Annabelle Aaftink

Senior programmaontwikkelaar Tuvalu
2020 - week 21